Co-piloot voor één dag

3 november 2019

Altijd al willen weten hoe een dag van één van onze chauffeurs eruit ziet? We nemen je mee in dit artikel! Zo kom je o.a. meer te weten over welke capaciteiten een chauffeur bij Lux Logistics dient te beschikken en over onze uitgebreide service die we elke dag opnieuw bieden.

Onze dag start meestal tussen 4 en 5u ’s morgens, afhankelijk van het traject dat op de planning staat. Die planning krijgen we telkens de dag ervoor en wordt opgesteld door de dispatchers op kantoor. Hierbij wordt rekening gehouden met (specifieke) laad-en losuren van klanten en rendez-vous. Afhankelijk van de goederen en de klant is de trailer voorgeladen of dienen we deze zelf nog te laden voor vertrek.

We zijn dagelijks met zo’n 50 Belgische chauffeurs onderweg, één voor één geboren voor het vak. LUX Logistics heeft een dynamisch en jong team en we krijgen regelmatig opleidingen om mee te zijn met de laatste ontwikkelingen. Nauwkeurig zijn, stiptheid en vriendelijkheid zijn enkele van de kenmerken die je als chauffeur dient te hebben.

We zijn tot wel 9 uur per dag onderweg. Twee keer per week kan dit 10 uur worden. Naast deze rijtijden zijn er ook nog onze werktijden waarin we laden en lossen of onze rust nemen. Zo komen we in totaal soms op 90 uur per twee weken!

Veiligheid is prioritair. We zijn niet enkel bezig met onze eigen veiligheid, maar ook met die van andere weggebruikers. De goederen veilig op de losplaats brengen en afleveren is onze belangrijkste taak. Zo dienen er bij bv. staalleveringen specifieke veiligheidsuitrustingen voorzien te worden. Deze voorzien we dan ook, naast onze standaard uitrusting.

Rijden voor LUX Logistics is meer dan gewoon chauffeur zijn, het is deel uitmaken van één grote familie!

Deel dit artikel: